Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Subaru Impreza képes leírás - Subaru.tlap.hu
részletek »

Subaru Impreza - Subaru.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: subaru.tlap.hu » Subaru Impreza
Keresés
Találatok száma - 3 db
Subaru Impreza STi

Subaru Impreza STi

Már többször esett szó arról, hogy a Subaru Impreza új generációja az eddigi modellekkel ellentétben nem limuzin-, hanem csapott hátú karosszériával fog legördülni a gyártósorokról. Az új Imprezát tesztkörei teljesítése közben kapták lencsevégre. Amit eddig is rebesgettek, mégpedig hogy az új Subaru Impreza egyik elődjére sem fog hasonlítani, azt a legelső kémfotók is alátámasztják. A limuzint a csapott hátú ötajtós karosszéria, a kissé esetlen vonalakat pedig szép formák váltják majd fel - legalábbis, ha a szériaváltozat valóban a B5-ös tanulmányautó formajegyeit örökli. Ez azt jelenti, hogy a Subaru-nak minden valószínűség szerint nem lesz többé kompakt limuzinja; egyébként valószínűleg a raliváltozat jobb súlyeloszlása miatt döntöttek a csapott hátsó mellett. A fotós a motorháztetőn látható levegő beömlő alapján a WRX STi verziót örökítette meg, amit az első információk alapján egy 2,5 literes turbómotor hajthat, állítólag 330 lóerős teljesítménnyel. Az Impreza név egyébként nem biztos, hogy megmarad az utód számára, az STi jelölés azonban valószínűleg nem változik. Az új kompakt Subaru a 2007-ben mutatkozik be a nagyközönségnek.

Subaru STi

Subaru STi

Tesztpályánkra csábítottunk egy különleges Subarut, meghallgattuk a történetét, megnéztük az autót, aztán jól kipróbáltuk. Azt tudtuk, hogy jön, de azt nem tudtuk, hogy pontosan mikor. Először én hallottam meg a távoli, halk morajlást. Aztán néhány hosszúnak tűnő pillanattal később az éjszakai esőtől zöld, és a délutáni tűző naptól sárgálló haszon- és gaznövények között megláttam valami oda nem illőt, a kék szárnyat. Ide-oda bóklászott a távolról fűcsomónak látszó bokrok és fák között, majd ahogyan a sejtelmes morajlás egyre közelebb ért, és nyugodt, barátságos morgásra váltott, észrevettem a szárnyhoz tartozó, ugyancsak kék tetőt, majd a méretes légbeömlőt a motorháztetőn. Ekkor már Dávid is látta, hogy megérkezett. Némi cikk-cakk és kanyargás után felfutott a tesztpálya aszfaltjára, a motor zenéje tisztán hallhatóvá vált, és végre teljes egészében megmutatta magát Ákos hagyományosan metálkék, aranyfelnis Subaru Impreza WRX STi Prodrive-ja.

Subaru Teszt

Subaru Teszt

Mi is az a Subaru?Az új WRX STI ralliversenyeken edződött génjei az autó minden jellemzőjében jelen vannak. A FIA World Rally Világbajnokság futamainak tüzében megedzett modell a márka gazdag versenysportos hagyományait ünnepli. Az új ötajtós karosszéria rövid túlnyúlásai hozzájárulnak a kis fordulókörhöz és a nagyfokú stabilitáshoz. A világ legrosszabb útjain és legkeményebb rallijain végrehajtott tesztelés nyomán a jól bevált SUBARU BOXER és a Symmetrical AWD rendszer kombinációja tovább fejlődött, s még magasabb fokú teljesítményt hoztak létre. A Subaru 1972-ben mutatta be a 4WD-s tömeggyártású személyautóját, amely az AWD autó előfutára volt. Abban az időben a 4WD-s gépkocsik általában terepjáró nehéz tehergépkocsik voltak. A 4WD rendszer személygépkocsiba építése forradalmi gondolat volt, amivel a Subaru célja az volt, hogy a legjobb legyen mindkét világban az egyedülálló úttartásával és kitűnő vonóerő átvitelével. A következő években a Subaru folytatta eredeti AWD rendszere technológiájának finomítását, hogy magasabb szintű úttartási biztonságot és stabilitást biztosítson.

Tuti menü